Get Adobe Flash player
8 mini

УДК: 636.52/.58+636.592.097.73

І.А.Іонов,П.Ф.Сурай, Т.В.Кукленко

Особливості обміну речовин в організмі курей при дії високих доз вітаміну А

У роботі наведені сучасні дані щодо особливостей накопичення в організмі птиці та засвоєння вітаміну Е, описані фізіолого-біохімічні особливості впливу підвищених кількостей вітаміну Е у птиці. Показано, що вітамін Е здатний швидко накопичуватися в жовтку яєць курей при введенні високих кількостей його в корм птиці. Збільшення дози препарату призводить до значного зниження відсотку засвоєння вітаміну Е організмом курей.

Після виключення добавок препарату з корму концентрація вітаміну Е швидко протягом 2 тижнів знижується до рівня контролю. Відсутність вітаміну Е в раціоні призводить до зниження вмісту вітаміну С в печінці курей, роз¢єднанню окислювального фосфорилювання та тканинного дихання в мітохондріях, зменшенню активності ферментів циклу Кребса. Встановлена можливість засвоєння вітаміну Е курчатами раннього віку з його олійних синтетичних препаратів.

Ключові слова: вітаміни Е, А, С, надлишок, недостатність, вміст, ферменти, мітохондрії, кури, індики


Скачать 

 
До конференции осталось
16.09.2013 12:00 -1860 дней
Внешний поиск
vnap title.jpg
Организации
Издания